Brede School Eben-Haëzer ’s-Gravenzande

De Brede School Eben-Haëzer bewijst dat, met de komst van een schoolgebouw, de groene kwaliteit in de wijk verhoogd kan worden. De school staat midden in ‘s-Gravenzande aan een klein groen park. In het schoolgebouw hebben een basisschool en kinderopvang een plek. De school en kinderopvang maken gezamenlijk slim gebruik van een aantal ruimtes, zoals de leskeuken en personeelsruimte.

De nieuwbouw is goed op de kavel gepositioneerd, in combinatie met een groen speelterrein en een groen dak werd de groenbeleving in de wijk geoptimaliseerd. De Brede School Eben-Haëzer is zo een schoolvoorbeeld van een ontwerp passend in haar omgeving.

De school is niet alleen in de letterlijke zin van het woord groen, er is ook gebouwd met veel aandacht voor duurzaamheidsaspecten. Led verlichting, zonnepanelen, goede isolatie, een warmtepomp en een groot overstek tegen direct zonlicht zijn belangrijke kenmerken van dit gebouw.  Het overstek zorgt meteen voor een ‘zachte’ overgang van binnen naar buiten, dat is prettig voor de kinderen en sluit uit aan op hun schaal.

De leerlingen stonden steeds centraal in het ontwerp. Er is continu gezocht naar de balans tussen groot genoeg -om ruimte te bieden voor het hele programma van eisen- en klein genoeg -zodat kinderen zich er thuis voelen-. De schuine kap voldoet aan beide wensen.

Voor meer informatie: www.roosros.nl.