BENG-scholen komen eraan!

In 2020 (over 4 jaar!) is het zover! De EPC voor onderwijsfuncties wordt aangescherpt en gaat naar bijna nul. De BENG-scholen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) worden een feit. Hoe bereiden wij ons daar, als onderwijshuisvesting- en D&B-specialist op voor?

Het afgelopen jaar hebben we veel kennis verzameld en ervaring opgedaan met de ontwikkeling van een bouwconcept dat aansluit op deze vraag. In Elburg hebben we, op basis van dit concept, het onderwijsgebouw Scola Van Kinsbergen gerealiseerd. Een school van 1500m2 bvo, gebouwd in 17 weken met een EPC van 0.5 binnen het gemeentelijk normbudget. Voor een school in Amsterdam zijn we ons bouwconcept aan het verbeteren en aan het optimaliseren naar een EPC 0. Deze school van ca. 3000 m2 bvo zal dit jaar nog ontworpen en gebouwd worden en wederom binnen het gemeentelijk normbudget.

Onze opgedane ervaring in combinatie met een strak en innovatief bouwproces zorgt ervoor dat SMT in staat is uw ambities voor de toekomst op het gebied van BENG-scholen te realiseren.

Meer weten? Bel ons: 073 6924 444!

Of kijk op onze website: www.smt-benv.nl.