5 belangrijke voordelen van schoolventilatie

Veel scholen kampen met een ongezond binnenklimaat: bij 70-80% van de klaslokalen in basis- en voortgezet onderwijs is de CO2-concentratie te hoog. Uit onderzoek blijkt dat dit bij één op de zes scholen leidt tot gezondheidsklachten onder leerlingen en leerkrachten.

Slechte ventilatie
De grootste boosdoener blijkt slechte ventilatie te zijn. Door geen frisse lucht binnen te brengen, stijgt het CO2-gehalte, wat tot een lager concentratievermogen van leerlingen leidt, met als gevolg dalende prestaties. Bovendien neemt het ziekteverzuim onder leerkrachten en leerlingen er door toe.

Het belang van schoolventilatie
Gelukkig kan Ned Air hier een helpende hand bieden. Ned Air is een fabrikant van duurzame ventilatiesystemen. Het bedrijf produceert speciale schoolventilatie-units waarmee scholen hun binnenklimaat kunnen verbeteren. De unit ververst de lucht in klaslokalen door de ‘vervuilde’ binnenlucht af te voeren naar buiten en frisse buitenlucht naar binnen te blazen. De units voldoen aan de Klasse B-richtlijnen uit het Programma van Eisen Frisse Scholen, dat is uitgegeven door het RVO.

Voordelen van schoolventilatie
De schoolventilatie-units van Ned Air leveren vijf belangrijke voordelen op voor scholen:

  1. Het CO2-gehalte blijft laag.
  2. Het ziekteverzuim daalt en gezondheidsklachten nemen af.
  3. De leerprestaties nemen toe.
  4. Doordat de schoolventilatie-units voorzien zijn van warmteterugwinning, hoeft u minder te stoken, en bespaart u op de energierekening.
  5. U zet een belangrijke stap op weg naar een Frisse School.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over de schoolventilatie-units van Ned Air? Kijk dan op www.nedair.nl/schoolventilatie of stuur een mailtje naar info@nedair.nl.