Event ‘Waar-leer-jij? 0-12’ groot succes; uitgave vanaf nu te bestellen

De presentatie van het boekje ‘Waar Leer Jij? 0-12’ vond plaats tijdens een succesvol Waar Leer Jij?-Event op 2 november 2017. Dertig enthousiaste deelnemers vanuit primair onderwijs en kinderopvangorganisaties uit het hele land hebben deelgenomen en mochten na afloop als eerste het nieuwe boekje ontvangen.

Rondom het primair onderwijs en de kinderopvang vervagen grenzen en worden samenwerkingen opgezocht en geïntensiveerd. Nieuwe concepten worden bedacht en initiatieven voor rigoureuze onderwijsvernieuwing worden geboren. De initiatieven rondom het primair onderwijs zijn eindeloos; maar allemaal zijn ze gericht op de ontwikkeling van kinderen.

Om scholen en kinderopvangorganisaties te inspireren en hen na te laten denken over de ideale leer- en speelomgeving die past bij de ontwikkeling van kinderen, heeft ICSadviseurs 25 speel- en leerplekken verzameld en gebundeld in het boekje: Waar Leer Jij? 0-12.

Lees verder onder de afbeelding

Dit boekje kunnen organisaties met huisvestingsvraagstukken gebruiken ter inspiratie. De speel- en leerplekken uit het boekje helpen om visie en ideeën rondom huisvesting concreet te maken. Organisaties worden op deze manier uitgedaagd om eerst te na te denken over activiteiten en de plekken waar deze activiteiten plaatsvinden. Een vervolgstap kan zijn om na te denken over de positie van de plekken: in welke ruimte of ruimten bevinden de plekken zich? Welke kwaliteit heeft deze ruimte? Zaken als beleving, akoestiek, klimaat en inrichting komen dan aan de orde: van visie naar ruimte.

Reacties van deelnemers:
‘Hier krijg je energie van om aan de slag te gaan!’
‘Dit is precies wat we nodig hadden, we gaan er morgen meteen mee aan de slag!’

In een carrousel van drie workshops zijn de deelnemers onder anderen met lego en polaroidcamera’s aan de slag gegaan met de 25 speel- en leerplekken uit het boekje. In een kort, fris en afwisselend programma werd kennis gemaakt met de werkwijze van ICSadviseurs. Veel van de aanwezigen staan aan de vooravond van een huisvestingsopgave of zijn op zoek naar inspiratie bij het inrichten van nieuwe leer- en speelomgevingen. De middag en het boekje sloten goed aan op organisaties die nog in een verkennende fase zitten: ‘deze middag geeft een goed beeld van wat allemaal mogelijk is’. Maar ook organisaties die al wat verder zijn met de planvorming waren geïnspireerd en vertelden: ‘het event heeft ons laten zien dat we op de goede weg zijn!’

Lees verder onder de afbeelding

Dit is wat ICSadviseurs doet; wij betrekken gebruikers in huisvestingsopgaven en begeleiden hen middels interactieve workshops in de vertaling van visie naar ruimte.

Kon u niet bij het event aanwezig zijn of bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met Guido van de Weem: guido.van.de.weem@icsadviseurs.nl.