Spring architecten ontwerpt een huis vol verhalen!

Aan het Verhulstplein in Den Haag wordt op dit moment hard gewerkt aan de bouw van een bijzonder onderwijsgebouw. Door de combinatie van basisschool de Boldingh, Mavo de Populier en kinderdagverblijf DAK, wordt hier onderwijs genoten door kinderen van 0 tot 18 jaar. Het gebouw biedt alle mogelijkheden om uit te groeien tot een multifunctioneel wijkgebouw vol verhalen!

Spring architecten ziet de school als een kleurig palet van ruimten. Een gebouw vol fijne hoekjes, plekken en pleinen. Door de grote mate van transparantie is overal zicht op de activiteiten waaraan je kunt meedoen. Gangen zijn er niet; vanuit de lokalen ga je op reis naar plaatsen waar je anderen kunt ontmoeten of waar je studieus of creatief bezig kunt zijn.

In de driehoek “thuis – school – omgeving” wordt de sociale/maatschappelijke binding gevormd. Het bruisend hart van deze multifunctionele accommodatie biedt hiertoe alle ruimte. De participanten van het gebouw presenteren zich aan dit hart. Doordat het hart ruimtelijk één geheel vormt met het grote dakterras, heeft het ook nog eens een grote omvang. Dit maakt het mogelijk dat hier een groot aantal verschillende activiteiten kunnen worden ontplooid door zowel de participanten, als door de wijkbewoners.

In en om het gebouw is iedere plek anders. Er is contact met buiten, het is er veilig en overzichtelijk, met een gezond binnenklimaat en veel daglicht. Het podium biedt ruimte jezelf te kunnen presenteren zodat je aan elkaar kunt laten zien wat je hebt geleerd. Het is de inzet van Spring architecten om op deze wijze alle ruimten aan het onderwijs te geven zodat op elke plek in het pand een eigen verhaal kan ontstaan. De docent is regisseur en krijgt de beschikking over zeer veel mogelijkheden om zijn of haar verhaal te vertellen. Het nieuwe gebouw wordt een huis vol verhalen; een samenleving in het klein.
Het nieuwe gebouw wordt na de zomervakantie in gebruik genomen.

Voor meer informatie: www.spring-architecten.nl.