Prachtig maatwerk voor IKC Park Triangel Waddinxveen

In de nieuwe wijk Park Triangel te Waddinxveen is een Integraal Kind Centrum gerealiseerd dat de belangrijke rol van ontmoetingspunt vervult. De mooie luifel aan de voorzijde maakt een groot welkomstgebaar. De centraal gelegen binnenkomst vormt een gemeenschappelijk gebied dat door alle partners kan worden gebruikt.

Het gebouw biedt onderdak aan twee basisscholen (de Dick Brunaschool en de koningin Beatrixschool) een BSO, peuterspeelzaal en kinderopvang van Kwadrant Kindercentra.
De twee scholen hebben ieder een eigen gebied en zijn gelegen aan het centrale middengebied met daaraan de ruimtes voor kinderopvang en BSO.
Het middengebied is vormgegeven als één grote huiskamer waar verschillende zones in zijn gecreëerd: een rustige lees- en verblijfsruimte, een bibliotheek maar ook een keuken waar leerlingen gebruik van kunnen maken. De inrichting is uniek en prachtig.

De Koningin Beatrixschool heeft gekozen voor een geheel eigen onderwijskundige aanpak: hier zijn geen traditionele klaslokalen meer maar is er een groot leerlandschap gemaakt met daarin kleinere en grotere ruimtes. Al die verschillende ruimtes hebben een eigen karakter en zijn helemaal afgestemd op en ingericht voor het specifieke soort werk dat er daar verricht kan worden.

Bij de Dick Brunaschool zijn de klaslokalen geclusterd rondom leerpleinen. Hier kunnen kinderen, na een klassikale instructie, zelf aan de slag. Op de begane grond is er voor de onderbouw een mooie ruimte gemaakt voor de bouw- en speelhoeken. Op de verdieping zijn er voor de midden- en bovenbouw werkplekken ingericht op een maat en schaal die past bij deze leerlingen.