Nieuw, duurzaam, circulair en CO2-negatief bouwconcept

De Groot Vroomshoop bouwt voor toekomstige generaties en maakt de wereld, die we met elkaar in bruikleen hebben, elke dag een beetje mooier. We ontwikkelden samen met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam een unieke huisvestingsoplossing. We zijn trots op het prachtige schoolgebouw dat is opgebouwd uit duurzame houten modules.

Sinds 1927 bouwt De Groot Vroomshoop bewust met hout, de hernieuwbare grondstof. De Groot introduceerde het prefab bouwen in serie en startte daarmee zijn levenswerk. Nu bouwen we circulair. En nu, 90 jaar na de oprichting, introduceren we een unieke huisvestingsoplossing: toekomstgerichte modules van hout.

Met dit nieuwe bouwconcept bouwen wij duurzaam, circulair en CO2-negatief en laten we zien dat architectuur, verplaatsbare huisvesting en permanente kwaliteit prima samengaan!

Een prachtig voorbeeld hiervan is het project Klein Amsterdam, waarbij we in samenwerking met SeArch Architecten en basisschool Klein Amsterdam, een uniek concept hebben gecreëerd. We bouwen een school die is opgebouwd uit geprefabriceerde houten modules. Hierdoor kan de school gemakkelijk worden gedemonteerd en verplaatst.

We bewijzen met dit nieuwe bouwconcept dat architectuur, verplaatsbaarheid en een permanente kwaliteit prima samengaan. Onze houten modules vormen dan ook een unieke oplossing voor menig huisvestingsvraagstuk in het onderwijs.

Foto: Egbert de Boer