Een unieke samenwerking, een unieke ruimte!

Op 12 oktober opent scholengemeenschap Thamen een nieuwe leeromgeving. Het afgelopen jaar heeft STALAD samen met diverse partijen meegewerkt aan dit ontwerp. Het Thamen College is een VMBO school met een breed aanbod aan vakopleidingen. De leeromgeving heeft een unieke, stoere en eigenzinnige uitstraling gekregen die aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen en de wensen van het Thamen College.

Grote rode vloervlakken zijn als abstracte rode verfspatten over de ruimte gegoten. Zo ontstaan meerdere zones met verschillende zitmogelijkheden. De vloer heeft door dit ontwerp een uniek patroon en is speciaal ontworpen voor het Thamen College. Zelfs het door STALAD geleverde meubilair in de zone is volledig rood. Vanuit elke hoek van de ruimte zijn deze rode accenten zichtbaar, waardoor de grote ruimte ondanks zijn omvang één geheel is.

In het ontwerp van STALAD is gebruik gemaakt van diversiteit in zitmogelijkheden. Er zijn studie-werkplekken, groepswerkplekken, zitbanken met tafels en hoge tafels met krukken.
Hierdoor heeft elke leerling de ruimte om zijn eigen plek te kiezen. Zo zijn bijvoorbeeld de lange grijze studietafels op maat gemaakt. Het uiteinde van de tafel loopt door in een hoog wand-element waar op gepresenteerd kan worden door zowel docenten als leerlingen.
STALAD is trots op haar bijdrage in deze samenwerking. Het Thamen College heeft nu een mooie ruimte binnen de school waarin met plezier geleerd en gewerkt kan worden en waar elke leerling zijn eigen plek kan vinden. Alle samenwerkende partijen zijn enthousiast over het unieke eindresultaat.

Lees ook het artikel over het nieuwe Skills Lab van Thamen in de online editie van Schooldomein.