Benchmark Onderwijs: objectief meetinstrument dat helpt bij het opstellen en bespreken van de begroting

Onlangs zijn de basisscholen weer open gegaan en deze week volgt het voortgezet onderwijs. Het is een boeiende tijd waarin vaste ijkpunten in een ander perspectief zijn komen te staan. Zijn bijvoorbeeld dezelfde functies benodigd voor het komende jaar, of moeten we aanpassen als gevolg van wat men noemt: “het nieuwe normaal”?

De Benchmark Onderwijs is een mooi instrument waarmee u de inzet van middelen en functies kunt ijken en heroverwegen. Het biedt een objectief meetinstrument dat aantoont waar u afwijkt van vergelijkbare schoolbesturen en biedt daarmee gerichte informatie die helpt bij het opstellen en bespreken van de begroting. Heeft uw organisatie voldoende (beleids-)capaciteit om te kunnen innoveren en worden de onderwijsgelden goed besteed?

Tegenwoordig zijn de kosten en tijdsbesteding geen drempel meer om deel te nemen. Het proces van gegevens verzamelen en valideren is volledig online en geautomatiseerd. Met een tijdsbesteding van 4-8 uur is binnen enkele weken de benchmark klaar en krijgt u een breed scala aan vergelijkingsmateriaal.

De Benchmark Onderwijs van Berenschot is al meer dan 25 jaar een begrip. De kwaliteit is ongeëvenaard en met een dekkingsgraad van 30-40% in het primair, speciaal en voortgezet onderwijs is het de meest uitgebreide database. Een passende referentiegroep is gegarandeerd en mocht dat niet genoegd zijn, kunt u in het benchmarkportaal zelf een referentiegroep samenstellen, verdiepen op brinniveau of financiën.

Kijk op www.berenschot.nl/benchmarkonderwijs voor meer informatie en inschrijven!