Virtueel vs. reëel

De ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality zorgen voor een revolutionaire verandering in de samenleving. RoosRos architecten maakt volop gebruik van deze nieuwe technieken. Maar wil vooral voor ogen houden dat ieder proces uiteindelijk mensenwerk is. Dat interactie daarom essentieel is.

De opkomst van bijvoorbeeld de HoloLens, Google Glass én de Daqri Smart Helmet, leiden tot een revolutionaire verandering in architectuur en bouw. Prachtige technieken om een ontwerp tot leven te brengen. Van platte tekening via BIM naar 3D-animatie. Tot een levensechte wandeling door het toekomstige gebouw. Virtueel en reëel vloeien naadloos in elkaar over. Nieuwe technieken ontsluiten nieuwe mogelijkheden om kennis over te dragen. Anyhow, anywhere, anytime.

Sander Ros:  “Laten we die ontwikkelingen omarmen. Ze benutten waar mogelijk. Maar ook alert blijven. Zodat de behoefte aan intermenselijk contact, aan fysieke relaties niet vervliegt. Omdat een goed ontwerp mensenwerk blijft. En iedere uitdaging om een specifieke oplossing vraagt. De essentie van samenwerking is: Elkaar diep in de ogen kijken, enthousiasmeren. Naast alle moderne technieken, blijven interactie, sociale ontmoetingen en geborgenheid in een attractieve omgeving, juist ook in de toekomst van groot belang. Niet alleen in het vak van architectuur, maar ook op het gebied van onderwijs en educatie.”

RoosRos maakt gebruik van de Oculus Rift 3D bril. Geïnteresseerd? Kom gerust eens langs voor een demo en een kop koffie.