Van oude school naar modern onderwijs

Inspirerende leeromgeving door modulaire lichtstraten

De oude St. Francis Primary School was zeker niet de beste omgeving voor de jongste groepen leerlingen. Schoolgebouwen uit de jaren ‘50 werden vaak ontworpen voor middelbare scholieren en dat zie je terug in de hoogte van de raampartijen. Gevolg was dat de jongere leerlingen niet goed naar buiten konden kijken en dat er voor deze groep onvoldoende daglichttoetreding was. Maar nu is alles anders.

Hoofdonderwijzer Angela Hewkin was betrokken bij het ontwerpproces en ze is blij met de resultaten: “Het belangrijkste verschil is het licht en de ruimte binnen. De oude gebouwen waren donkerder en minder gastvrij. De met licht gevulde luchtige omgeving is geweldig. We hebben nu echt een 21e eeuw gevoel bij de school.” De sky is the limit bij de nieuwe basisschool in Ventnor op het Isle of Wight.

velux

‘Wow het is geweldig’
“De lokale gemeenschap was onder de indruk van de faciliteiten, de inspirerende sfeer en de ruimte, het licht en de kleur in het gebouw: “het creëerde een ‘wow het is geweldig’ factor! We hadden een prachtige reeks van positieve reacties van ouders in het gastenboek. Iemand schreef zelfs: ‘Een echte transformatie, we willen graag terug naar school!’ Een tijdige communicatie met ouders en omwonenden is essentieel om tijdig draagvlak te creëren.”

De nieuwe school bevat 33 modules van VELUX Modulaire lichtstraten: licht en lucht genoeg voor een gezond binnenklimaat. De verschillende eenheden waren al na drie dagen geïnstalleerd. De binnenzonwering beschermt en helpt om een aangename temperatuur te houden – ongeacht het weer buiten. Docenten kunnen makkelijk zelf de dakramen bedienen met de VELUX gebruiksvriendelijke afstandsbediening.

Lees het volledige artikel in de online editie van Schooldomein >>