Upgrade van tijdelijk naar permanent

Sluiten en verhuizen? Nieuwbouw? Of verbouwen en tijdelijk verhuizen? Toen het huurcontract van de  tijdelijk huisvesting voor een kinderopvangorganisatie afliep, kwamen deze vragen naar boven. Totdat BUKO Huisvesting liet zien hoe deze vragen tot een duurzame oplossing konden leiden.

In overleg met BUKO Huisvesting kwam er een oplossing tot stand die niet alleen de meest kostenefficiënte was, maar ook aan alle eisen voldeed. Het huidige tijdelijke gebouw kreeg een complete visuele én functionele upgrade. De verbouwing werd per verdieping aangepakt , zodat de kinderopvang gewoon door kon gaan. Met zo min mogelijk overlast voor kinderen, ouders en pedagogische medewerkers. De renovatie van interieur en exterieur werd binnen drie maanden voltooid. De gevel is geheel geïsoleerd en van een buitengevel voorzien die mooi aansluit bij de bestaande bebouwing. Binnen is vloerverwarming aangelegd en een gecontroleerd klimaatbeheersingssysteem met CO2-sturing. Resultaat: een gebouw voor permanent gebruik, conform Bouwbesluit nieuwbouw.

Het gebouw bestaat uit groepsruimten voor kinderopvang en BSO, slaapkamers, speelhal en kantoorruimten. Het gerenoveerde gebouw is onderhoudsarm en flexibel aan te passen. Het gebouw is inmiddels alweer een half jaar in gebruik, naar volle tevredenheid.

Kijk voor meer informatie op www.bukohuisvesting.nl/upgrade.