Stoer:
Bewegwijzering Grafisch Lyceum Rotterdam

Het Grafisch Lyceum in Rotterdam werd van april tot september 2014 compleet gestript en opnieuw ingericht. Van den Berg Architecten koos voor een aanpak die de ambities van de opleiding zichtbaar maakte: stoer en inspirerend, transparant en grafisch. De kenmerkende betonconstructie werd schoon en zichtbaar gemaakt, de binnenwanden zoveel mogelijk in glas uitgevoerd.

ReadMe sloot hierop aan met de inzet van ruwe materialen: onbehandeld aluminium met zichtbare lasnaden, geanodiseerde lijsten voor de vluchtplannen en informatieborden van folie die hierdoor makkelijk gewisseld kunnen worden. “Waar je andere keren juist kiest voor het wegwerken van schroeven en lasverbindingen, vroeg deze architectonische aanpak juist het tegenovergestelde”, vertelt Jeroen Banga van ReadMe. “Dit gebouw heeft niets te verbergen, what you see is what you get.”

Toch geschiedde de plaatsing van elk onderdeel – zoals altijd – steevast onder toeziend oog van ReadMe. Want hoe stoer en grof de diverse elementen van de bewegwijzering in dit geval ook zijn, de locatie en montage komen zeer precies. Zowel het Grafisch Lyceum als Van den Berg Architecten zijn zeer tevreden over het werk. Bij de volgende school werken beide partijen dan ook weer samen.

Bekijk dit project

Bekijk alle projecten van ReadMe