Start duurzame renovatie & uitbreiding OBS De Plataan

De duurzame renovatie en uitbreiding van OBS De Plataan in Pernis is gestart. Het schoolgebouw is gedateerd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. LIAG heeft een ontwerp gemaakt dat moet zorgen voor een fijne leer- en leefomgeving die voldoet aan de hedendaagse eisen op het gebied van onderwijs.

De binnen- en de buitenkant van het gebouw worden aangepakt. Zo worden er onder meer nieuwe verlichting en een goed ventilatiesysteem aangebracht voor een gezonder binnenklimaat voor de kinderen.

Met een nieuwe verwarmingsinstallatie en verbeterde gevel- en dakisolatie wordt het gebouw ook een stuk energiezuiniger. Daarnaast wordt er een speellokaal op het binnenterrein aangebouwd en wordt het bestaande speellokaal omgebouwd tot twee nieuwe leslokalen. Dit houdt in dat de twee noodlokalen na de renovatie gaan verdwijnen. Na de renovatie dient het gebouw te voldoen aan Frisse Scholen klasse B en moet het gebouw weer 20 jaar mee kunnen.

De renovatie is een samenwerkingsverband tussen OBS De Plataan, stichting BOOR en de gemeente Rotterdam en wordt uitgevoerd door bouwonderneming Meerbouw Rotterdam B.V. De werkzaamheden beginnen vlak voor de zomervakantie en zijn naar verwachting voor het begin van het nieuwe schooljaar afgerond.

Klik hier voor meer projectinformatie.

Afbeelding: LIAG architecten en bouwadviseurs