Start bouw eerste tweetalige basisschool in Utrecht

Leidsche Rijn – Wethouder Onderwijs, Jeroen Kreijkamp, heeft samen met twee leerlingen het startsein geven voor de bouw van katholieke basisschool Onder De Bogen en de Eben-Haëzerschool. Dit deden zij door vijf kunstwerken te onthullen en door de eerste plaat op de bouwplaats te leggen. KBS Onder De Bogen is de eerste tweetalige basisschool in Utrecht. Volgens planning zal het schoolgebouw in januari 2017 opgeleverd worden.

KBS Onder De Bogen start per 1 augustus 2016 op een tijdelijke locatie. De school wordt tot de oplevering van het nieuwe gebouw gehuisvest in een ander schoolgebouw van de Katholieke Scholenstichting Utrecht, aan de Jazzsingel 900. Na tussentijds een gastvrij onderdak gevonden te hebben in katholieke basisschool Op De Groene Alm wordt voor de Eben-Haëzerschool de verhuizing vanuit het Victor Hugoplantsoen definitief een feit.

De Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU) gaat vanaf augustus 2016 tweetalig basisonderwijs aanbieden op twee locaties in de stad Utrecht. Dit besluit komt tegemoet aan een behoefte in deze stad en vormt een logische doorontwikkeling van het vroeg-vreemdetalenonderwijs (VVTO) dat de KSU op diverse scholen heeft ingezet. Daarnaast past dit onderwijs bij de ambitie van de KSU om leerlingen te laten uitblinken.

Onderwijswethouder Jeroen Kreijkamp is enthousiast over de eerste tweetalige basisschool in Utrecht. “Dit past goed bij het internationale karakter van Utrecht. Het vult het onderwijsaanbod in Utrecht goed aan.” Tweetalig onderwijs wordt als integraal onderdeel van het onderwijsconcept van KBS Onder De Bogen opgenomen. De andere locatie waar de KSU start met tweetalig onderwijs ligt aan de Noteboomlaan in wijk Oost. Dit is een nieuwe school die vanaf de kleutergroepen wordt opgebouwd.