Ontwerpen met oog voor duurzaamheid

Logitech wil leerlingen niet alleen oplossingen bieden waarmee ze beter op de toekomst zijn voorbereid – of dat nu binnen een werkomgeving is of om harde en zachte vaardigheden in hun privéleven gaat – maar ervoor zorgen dat deze volgende generatie op een planeet en in een omgeving kan leven die optimaal ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens het ontwerpproces houdt Logitech altijd rekening met duurzaamheid. Vanaf het moment dat grondstoffen worden gewonnen tot het einde van de levensduur van het product. We beseffen dat de grootste kansen om de milieueffecten van producten te verminderen al vroeg in het ontwerpproces liggen, wanneer er belangrijke beslissingen worden genomen over een product.

“Het is de ambitie van Logitech om eindgebruikers eenvoudige en handige mogelijkheden te bieden om afval te verminderen en om de levensduur van apparaten, componenten en materialen te verlengen”

Beste duurzaamheidskaders
Logitech behoort binnen de sector tot de bedrijven met de beste duurzaamheidskaders en -resultaten wereldwijd. Zoals:

Het is de ambitie van Logitech om eindgebruikers eenvoudige en handige mogelijkheden te bieden om afval te verminderen en om de levensduur van apparaten, componenten en materialen te verlengen. We begrijpen dat producten voor het onderwijs behoorlijk te lijden zullen hebben wanneer deze van leerling op leerling overgaan en van lokaal naar lokaal. Daarom zorgen we ervoor dat onze producten robuust en eenvoudig te repareren zijn. Hierdoor kunnen we generaties leerlingen blijven inspireren, ongeacht de manier waarop de producten door eerdere gebruikers zijn behandeld.

Duurzame ontwikkelingsdoelen
Hoofd duurzaamheid Robert O’Mahony: “Logitech heeft de Global Compact van de VN ondertekend. We brengen onze duurzaamheidsprogramma’s in lijn met de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Ons doel is waar mogelijk, kansen te bieden om de toegang tot inclusief en rechtvaardig hoogwaardig onderwijs gemakkelijker te maken, en dat betekent het ontwikkelen van hulpmiddelen waarmee iedereen tot bloei komt.”

Lees meer in de whitepaper: Logitech voor het onderwijs.