Ontmoeten, samenwerken én studeren in de Medialounge van Hogeschool Amsterdam

De Medialounge van de Hogeschool van Amsterdam was toe aan restyling en herindeling. De hogeschool knoopte er meteen twee extra uitdagingen aan vast: biedt zowél ruimte voor ontmoeten en samenwerken als concentratie. Bovendien moet de inrichting snel aan te passen zijn voor events. Gispen leverde flexibel meubilair: snel en simpel om te bouwen naar de gewenste indeling.

Ontmoetings- én studiegebied
De opleiding Communication and Multimedia Design (CMD), is een ontwerpopleiding voor digital interactive design. Een centraal ontmoetings- en studiegebied voor CMD is de Medialounge. Wens van de CMD-docenten en -studenten: geef dit studiegebied de look & feel van onze opleiding. En maak de ruimte geschikt voor meerdere functies: ontmoeten en samenwerken maar ook concentreren.

Sterke grafische elementen
De look & feel was het uitgangspunt met veel sterke grafische gele elementen op zwarte muren. Het geel komt terug in vloer. Aan Gispen de vraag om de ruimte optimaal en flexibel in te richten en het kleurenpalet uit te breiden. De verschillende studiebehoeften zijn vertaald in drie zones: een gezellige huiskamersfeer, een setting waar verschillende tafels ruimte bieden voor actief teamwork. Tot slot heerst stilte aan de bibliotheektafel. Ook werd groen geïntroduceerd in het kleurenpalet. Planten spelen een rol in dit interieur.

Alles op wielen
Er is een natuurlijke afscheiding gecreëerd tussen de gang en de studieruimte door maatwerktafels met barkrukken te plaatsen. Alles staat op wielen en is heel snel te verplaatsen en weer terug te zetten voor presentaties en dergelijke.

De opleiding is blij met het resultaat. Niet alleen het visuele aspect past bij CMD en de huisstijl, ook de indeling met verschillende zones werkt naar wens. Daarnaast blijkt ook het snelle wisselen voor een event een fluitje van een cent.

Lees meer over dit project.