Frits Philips Lyceum-Mavo officieel geopend

Dinsdag 29 augustus werd het Frits Philips Lyceum-mavo officieel geopend. Tijdens de drukbezochte bijeenkomst namen rector Debby Verhoeve, directeur-bestuurder Martin van den Berg, de zonen van Frits Philips, Anton en Frits en PSV-directeur Toon Gerbrands het woord en stonden stil bij de betekenis van het nieuwe gebouw en vooral de ontwikkeling van onderwijs voor de leerling van morgen.

Het nieuwe gebouw past daarbij naadloos bij de wensen van leerlingen, ouders en docenten. Het Frits Philips Lyceum-mavo is een school voor VMBO-t, HAVO en VWO en biedt onderdak aan 1.650 leerlingen. De school ontstaat uit de fusie van het Lyceum Bisschop Bekkers en het Christiaan Huygens College aan de Broodberglaan. ICSadviseurs heeft het hele proces begeleid, vanaf de visie en programma van eisen fase tot en met de aanbesteding, de architectenselectie en de begeleiding van het bouwproces. LIAG architecten en bouwadviseurs heeft het gebouw ontworpen.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Het gebouw heeft een onderscheidende uitstraling met een driedimensionale gevel die een steeds veranderend gevelbeeld schept als je er langs rijdt. Elk perspectief biedt een ander verrassend en fris kleurenschema. De bestaande sporthal is getransformeerd, voorzien van een nieuwe kantine en is volledig geïntegreerd in het ontwerp van de nieuwbouw. De nieuwbouw ligt op de eerdere sportvelden waarbij de bestaande bouw nog wordt gesloopt en op die plek komt het nieuwe sportterrein. Daarbij is het nieuwe gebouw als het ware verplaatst met de entree aan de Avignonlaan, waardoor het beter toegankelijk in de wijk ligt. Er is extra aandacht gegeven aan energiezuinige verlichting en een binnenklimaat dat de ontwikkeling van de leerling maximaal ondersteunt.

Lees meer op de website van LIAG architecten en bouwadviseurs en bekijk hieronder een impressie van het prachtige nieuwe gebouw.