De eerste circulaire school in Nederland staat in Leeuwarden

Op 7 december opende ROC Friese Poort in Leeuwarden dit officieel GPR gecertificeerde gebouw voor de opleiding Uniform Beroepen. Het circulaire materiaalgebruik is uniek; het is de eerste en enige school in Nederland die op deze duurzame wijze tot stand is gekomen.

Het ca. 5.000 m² grote gebouw is in ongeveer 7 maanden gerealiseerd. Friso Bouw ontwikkelde het en Wind Architecten Adviseurs tekende het ontwerp. Op deze nieuwe locatie aan de Egelantierstraat 70 vindt de mbo-student alle faciliteiten bij elkaar, waaronder hoogwaardige sportfaciliteiten. Sinds najaar 2017 vinden alle lessen voor de opleidingen Uniformberoepen hier plaats, zoals Veiligheid en Vakmanschap, Publieke veiligheid, Leidinggeven op basis van vakmanschap en Particuliere beveiliging.

Eerder maakte de Friese Poort in Drachten al de eerste BREEAM excellent school. Ook daar was ICSadviseurs bij betrokken. ICSadviseurs maakte voor deze school samen met de gebruikers het programma van eisen en voerde het contractmanagement uit.

De opening startte met een paneldiscussie over cyber-crime; iets dat ons allen dagelijks kan overkomen. Vervolgens trad een dansgroep op die buiten de kou en regen heldhaftig trotseerde. Daarna was deze prachtige, zeer functionele school geopend!

Bekijk hier een verslag én een video van de opening door de Leeuwarder Courant.