Een slim geluidsontwerp

Om tot een slim geluidsontwerp te komen, moeten we in eerste instantie begrijpen dat we het beter doen in een natuurlijke buitenomgeving waar er bijna geen storende geluidsreflecties voorkomen zoals dat binnen ontstaat door een hard plafond en harde muren. We streven ernaar om de akoestische kenmerken van buiten te kopiëren naar binnen.

Geluid uit andere ruimtes en vooral van de directe omgeving om ons heen wordt vaak als erg storend ervaren en verschillende onderzoeken laten zien dat dit een negatieve invloed heeft op gezondheid, welzijn en efficiënt leren.

We ondergaan een reeks aan onderwijsvernieuwingen, dat betekent ook dat we anders moeten kijken naar de inrichting van de ruimtes. Elke ruimte vraagt om een specifieke benadering, afhankelijk van de mensen die er gebruik van maken, wat de toepassing is en de ruimte zelf. Daarbij moeten we vooral denken aan de leerlingen die dit het hardst nodig hebben. En wat goed is voor hun is uiteindelijk goed voor iedereen.

Het activiteit gerelateerd akoestisch design model helpt bij het zoeken naar de juiste mogelijkheden om te komen tot een optimale akoestische ruimte.

Meer weten? Bezoek onze website en meld je nu aan voor één van de Education events!