Een nieuwe vloer leggen terwijl de school gewoon open is

Een nieuwe vloer leggen terwijl de school gewoon open is? Dat kan! nora nTx kan bijzonder snel, zelfs in continue bedrijven, zonder onderbrekingen worden gelegd. De vloer neemt zijn hechtvermogen, een lijm op rubberbasis, al mee uit de fabriek.

In enkele stappen is de vloerbedekking netjes en veilig gelegd; bovendien is de vloer direct weer begaanbaar en bruikbaar. Vanwege de hoge kwaliteit is norament nTx bovendien bijzonder geschikt voor druk bezochte of zwaar belaste oppervlakken. Ideaal dus voor onder meer scholen en ziekenhuizen.

Nadat de ondergrond is voorbereid, verloopt het installeren zeer eenvoudig: uitleggen, beschermfolie verwijderen, vastplakken, walsen – klaar. In vergelijking met de conventionele natte verlijming komen bij de nora nTx-technologie diverse stappen te vervallen, zoals het aanbrengen van de lijm en droog- en ventilatietijd.

De zelfklevende rubber vloerbedekking kan over bestaande vloerbedekkingen worden geïnstalleerd, maar ook rechtstreeks op de dekvloer. En het systeem werkt zelfs bij een verhoogd restvochtpercentage in de ondervloer – een groot voordeel bij nieuwbouw wanneer er niet veel tijd meer is voor de oplevering.

De nieuwe technologie overtuigde ook een internationale jury: in juni 2016 werd nora nTx in Bonn onderscheiden met de “Plus X Award” in de categorie “Hoge kwaliteit en functionaliteit”.