De vloer voor de perfecte leeromgeving

Moderne onderwijsgebouwen zijn learning environments; plekken om te ontmoeten, studeren, creëren en ontdekken. De vloer is hierin een onmisbaar element. Niet alleen de functionele eigenschappen zijn van belang, maar ook de sfeerbepalende rol van de vloer. Maar hoe combineer je dit alles ook met lage total cost of ownership?

Moderne onderwijsgebouwen zijn learning environments; plekken om te ontmoeten, studeren, creëren en ontdekken. Dag in en dag uit worden ze intensief gebruikt. De vloersystemen van Bolidt zijn ontwikkeld om aan de hoogste eisen te voldoen die worden gevraagd om de perfecte leeromgeving te creëren en te behouden.

De vloer levert op verschillende vlakken een bijdrage aan de perfecte leeromgeving. Denk hierbij aan het gebruik van design als ingrediënt om niet alleen aan de sfeer bij te dragen maar ook de leerprestaties te verhogen. Een goed voorbeeld hiervan is de vloer van het Hoornbeeck College. Het ontwerp van de vloer heeft vanaf het begin een integrale rol gespeeld in het totaalbeeld en het ethos van de school. Grijze voetafdrukken op de grijze achtergrond van de begane grond staan voor eerstejaarsstudenten die aan hun opleiding beginnen, terwijl felgekleurde voetstappen symbool staan voor studenten die als jongvolwassenen vertrekken, gekleurd door de vaardigheden en ervaring van de opleiding.
Ook zijn er LED-lijnen in de vloer verwerkt die de voetstappen omcirkelen. De LED-lijnen vormen een klok. Met het verstrijken van elk half uur verschuift het licht naar de volgende lijn.

Eveneens zijn functionele eigenschappen zoals hygiëne, onderhoudsgemak en de stroefheid van een vloer van belang.

Lees hier het artikel in Schooldomein 2.