De plooibare ruimtes van het Kandinsky College

Het Kandinsky College in Molenhoek is een kleine, sportieve vmbo-school met ongeveer 260 leerlingen. Op deze school volgen leerlingen een basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte of theoretische leerweg binnen de sectoren Sport, Dienstverlening, Recreatie of Veiligheid.

Erick Loermans is sinds maart 2019 interim-directeur van het Kandinsky College. “Toen ik hier aangesteld werd, beschikte de school over een aantal studiepleinen. Deze pleinen zijn, zoals we allemaal weten, inmiddels behoorlijk uit de tijd. Er werd dan ook nauwelijks gebruik van gemaakt. Twee van de drie pleinen zijn afgelopen voorjaar weer opgesplitst tot klaslokalen, met het derde plein hadden we andere plannen. We wilden ook deze ruimte graag opnieuw opgesplitst zien, maar dan wel op een flexibele wijze zodat de ruimte gebruikt kon worden voor zowel het geven van reguliere lessen als voor het houden van grotere bijeenkomsten. De grote paneelwand van BREEDVELD, die tijdens de afgelopen zomerperiode is geplaatst, maakt dit mogelijk.”

“De wand heeft een portaal met twee ingangen naar betreffende klaslokalen. Zo’n een á twee keer per maand bergen we de handzame paneelwand op voor ouderinformatieavonden of andere bijeenkomsten. De ervaringen tot nu toe zijn alleen maar positief. Dat geldt ook voor het contact met BREEDVELD. Het team is prettig in de omgang, schakelt snel en is duidelijk deskundig. Niet gek dus, dat dit bedrijf mij tijdens mijn zoektocht naar een oplossing voor het studieplein van meerdere kanten werd aanbevolen.”