De Kersenboom in Diemen geopend

Na iets meer dan een jaar bouwen is het nieuwe gebouw van brede school De Kersenboom geopend. Het is een opvallend gebouw, naar ontwerp van OIII-architecten, dat veel mensen doet denken aan een grote boeren schuur. Het gebouw markeert de overgang van nieuwbouwwijk De Sniep naar het open buitengebied.

Binnen heerst een open sfeer met veel daglicht. Het hart van de school bestaat uit een aula, waaraan alle gemeenschappelijke voorzieningen gekoppeld zijn. Dit geheel van aan elkaar gekoppelde ruimten is de schakel die de drie niveaus met elkaar verbindt. Een majestueuze trap verzorgt vanuit dit centrale deel ook toegang tot het speelplein.

Het project heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Het gebouw voldoet aan Frisse Scholen klasse B en heeft daarnaast een zeer lage EPC. Dit is onder andere bereikt door het integreren van PV-panelen in het schuine dak en de aanleg van een grondbuis voor de aanvoer van ventilatielucht. Een dergelijke buis zorgt ervoor dat aangevoerde lucht in de winter iets warmer het gebouw binnen komt, in de zomer juist iets koeler. Het levert een bijdrage aan een comfortabel klimaat en bespaart energie.