Creëer extra ruimte in het onderwijs

Veranderingen in het onderwijs vragen om oplossingen in flexibiliteit. Met de mobiele wandsystemen van BREEDVELD — nieuwe partner van Schooldomein — creëert u de flexibele omgeving waarin perfect geanticipeerd kan worden op groei en krimp en op het anders inrichten van de leeromgeving.

Want de klas met schoolbord waar dertig gezichten op zijn gericht maakt tegenwoordig niet zelden plaats voor zelfstandige werkruimten, computerruimten, presentatieruimten en plekken waar leerlingen in groepen kunnen werken. Een beetje flexibiliteit kan dus geen kwaad.

PRAKTIJKVOORBEELD: RK Maria Basisschool in Rotterdam
De school heeft recent gekozen voor het multifunctioneel maken van vier bestaande klaslokalen. BREEDVELD heeft de vaste tussenwanden vervangen door geluidreducerende schuifwanden. Deze flexibele constructie past perfect bij het schoolsysteem waarin men de klassen veelal apart doceert, maar soms ook samenvoegt.

De voordelen van mobiele wandsystemen in het onderwijs:

  • flexibel maak eenvoudig van twee klaslokalen één grote ruimte
  • geluidreducerend docenten kunnen aan beide zijden van de wand ongestoord lesgeven
  • eenvoudig te bedienen de mobiele wanden zijn makkelijk door één persoon te verplaatsen
  • kostenbesparend de flexibele oplossing voorkomt ingrijpende verbouwingen

PRAKTIJKVOORBEELD: CBS De Bron in Harderwijk
De omvangrijke teamkamer, ook wel gebruikt als ontvangstkamer voor ouders, is in 2016 voorzien van een mobiel wandsysteem. Wanneer er in verband met de toename van het aantal leerlingen meer capaciteit gewenst is, realiseert men met het mobiele systeem in een handomdraai een kleinere teamkamer én een extra klaslokaal.

Full service
Kiest een onderwijsinstelling voor het multifunctioneel maken van de aula, de lerarenkamer of een (groot) klaslokaal? Dan realiseert BREEDVELD de constructiewerkzaamheden én montage doorgaans in één werkdag. Maar ook wanneer er bouwkundige aanpassingen gewenst zijn is BREEDVELD de aangewezen partij. Bijvoorbeeld bij de keuze om van twee lokalen één multifunctionele ruimte te maken. De landelijk opererende producent realiseert de nodige sloop- en constructiewerkzaamheden en monteert de gekozen wand binnen drie werkdagen. Met het eigen montageteam welteverstaan.