Cisco draagt bij aan ‘closing the digital gap’

Als onderdeel van het initiatief Digitale Versnelling Nederland (DVN), gaat Cisco de komende drie jaar fors bijdragen om de sterk groeiende digitale kloof te verkleinen. Met de Cisco Networking Academy (NetAcad.com) is Cisco namelijk óók een grote onderwijsinstelling. Ga maar na: in 170 landen levert Cisco 1,2 miljoen studenten per jaar af, opgeleid door 20.000 docenten. In Nederland gaat het momenteel om meer dan 10.000 studenten per jaar.

In het kader van DVN investeert Cisco nu in het vergroten van de NetAcad-capaciteit om in drie jaar 76.000 studenten (VO, MBO, HBO, WO) te kunnen opleiden. Zowel IT als niet IT studenten: om hen elementaire IT-vaardigheden mee te geven en meer e-readiness.

Bij Cisco is er veel respect voor het onderwijs en haar docenten, waar graag service aan geboden wordt: alle opleidingen zijn op hoog niveau en staan 24×7 online klaar. (IT, netwerken, security, IoT etc.). De leermethoden zijn ‘hands on’ door middel van top-cursussen en door het toepassen van bijvoorbeeld hackathons and creathons of online lab-simulatietools zoals packet tracer. Cisco is trots op zijn publiek-private samenwerking, gebaseerd op vertrouwen en gedegen Corporate Social Responsibily, getuige de 20ste verjaardag dit jaar van het wereldwijde Networking Academy Program: ‘zes miljoen studenten gingen u voor’.” Meer informatie: info@nasc.nl en ribleeke@cisco.nl.