Bolidtop® 700 College de juiste investering voor het IJsselcollege

In de nieuwbouw van het IJsselcollege in Capelle aan den IJssel zijn vmbo, mavo, havo en vwo in één schoolgebouw gehuisvest. Het Nieuwe IJsselcollege biedt leerlingen een nieuwe aanpak van persoonlijk onderwijs op maat. Leerlingen kunnen er op verschillende niveaus en op verschillende tijdstippen onderwijs volgen, dat precies bij hen past. In het nieuwe schoolgebouw is gekozen voor het robuuste en sterke Bolidtop® 700 College vloersysteem. Functioneel en mooi.

Speciaal voor onderwijsgebouwen heeft Bolidt het Bolidtop® 700 College ontwikkeld. Dit robuuste vloerafwerkingssysteem vindt zijn oorsprong in de industrie en kenmerkt zich door een hoge slag- en stootvastheid. Daardoor is het uitstekend bestand tegen intensief loopverkeer, vallende tassen en schuivende stoelen. Ook bewijst het z’n waarde in praktijklokalen, zoals bijvoorbeeld bij autotechniek, waar geboord, gefreesd en gelast wordt. Naast functioneel is Bolidtop® 700 College ook esthetisch verantwoord, doordat het tal van kleur- en designmogelijkheden biedt.

Nagenoeg onderhoudsvrij
Het nadeel van traditionele vloeren in het onderwijs is dat ze elk jaar kostbaar onderhoud nodig hebben. Tegenwoordig wordt dan ook steeds vaker gekeken naar de totale onderhoudskosten van een gebouw en niet alleen naar de aanschafkosten. Voor het IJsselcollege maakte Advies- en Projectmanagementbureau Hevo een life cycle costing-berekening, waaruit bleek dat Bolidtop® 700 College een betere investering is. Weliswaar met een hogere aanschafprijs, maar nagenoeg onderhoudsvrij en daardoor op langere termijn ook financieel aantrekkelijk.

Kwaliteit en uitstraling
Bij dit project werkte Bolidt samen met RoosRos Architecten, het architectenbureau waarmee o.a. ook voor het Hoornbeeck College werd samengewerkt. Nu het nieuwe schoolgebouw alweer enkele maanden intensief in gebruik is, geeft bestuurder van het IJsselcollege Jos Jacobs aan blij te zijn met de gekozen vloeroplossing: “Er is er natuurlijk gekozen voor de kwaliteit van de vloer en de uitstraling die de vloer aan het gebouw geeft. We zijn dan ook erg tevreden over alle aspecten van de samenwerking en het resultaat!”