Bijna een derde van de leerlingen hoort niet alles wat de leerkracht zegt

Een slechte akoestiek in de klas heeft een grote impact op leerprestaties. Onderzoek toont aan dat 30,7 procent van de leerlingen niet alles hoort wat de leerkracht zegt. En bij elke 10 dB toename in geluidsoverlast scoren 8- en 9-jarige kinderen gemiddeld 5,5 punten lager op hun nationale gestandaardiseerde test. Rockfon biedt scholen nu de mogelijkheid om de kwaliteit van hun akoestiek gratis en vrijblijvend te laten meten met de Schoolakoestiek Check.

Wanneer de akoestische waarden in een school voldoen aan de richtlijnen van Frisse Scholen, kunnen leerlingen, scholieren en studenten zich beter concentreren, beter verstaan wat er gezegd wordt en leerstof beter onthouden. Maar een goede akoestiek is niet alleen beter voor de leerprestaties, maar ook voor het welzijn van leerlingen én leraren. Zo is uit een Amerikaanse studie gebleken dat 50% van de leerkrachten onomkeerbare schade aan de stem oploopt omdat ze harder moeten praten. Ook hoofdpijnklachten en ziekteverzuim kunnen vaak worden toegeschreven aan slechte akoestiek in de school.

Akoestische oplossingen voor scholen
Gelukkig is er veel aan te doen om de leerprocessen en het welzijn te verbeteren van iedereen die dagelijks in een schoolgebouw komt. Rockfon biedt een breed assortiment akoestische plafond- en wandoplossingen die het geluidsniveau en storende nagalm in klaslokalen, aula’s en gymzalen verlagen en zo bijdragen aan een optimale leeromgeving. Deze producten zijn bovendien duurzaam en voldoen aan alle hygiëne- en brandwerende eisen om de veiligheid en gezondheid van leerlingen en leerkrachten te waarborgen.

Meer weten over schoolakoestiek?
Wil je meer (wetenschappelijke) inzichten over het belang van een goede schoolakoestiek en informatie over de oplossingen die Rockfon hiervoor in huis heeft? Download onze Gids Ontwerpen voor scholen.

Doe een gratis akoestiekmeting!
Wil je direct weten of jouw school aan de richtlijnen voldoet? Dan komen we graag langs voor onze gratis en vrijblijvende akoestiekmeting. Vraag de Rockfon Akoestiekmeting nu aan!