Waar leer jij? Gratis workshops op NOT over ‘De beleving van de leeromgeving’

Kinderopvangorganisaties, basisscholen en middelbare scholen willen hun kinderen en leerlingen een steeds grotere diversiteit aan leer- en speelplekken kunnen bieden. Maar wat als je meer wil dan alleen een klaslokaal of leerplein? Wat is er dan allemaal mogelijk en hoe past dit binnen het onderwijs? Tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) organiseert ICSadviseurs gratis workshops op dinsdag 22 en donderdag 24 januari, vanaf 15.30 uur in De Leeromgeving Lounge in Hal 3.

Van 22 t/m 26 januari vindt in de NOT plaats in de Jaarbeurs in Utrecht . Dé plek voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van kinderopvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. ICSadviseurs organiseert op de dinsdag en de donderdag een workshop rondom het thema: ‘De beleving van de leeromgeving’. Een interessante workshop voor iedereen die te maken heeft met veranderingen in onderwijs en opvang en de omgeving die daar het beste bij past.

Waar leren jullie?
Waar leren jullie? Als je die vraag stelt aan de gebruikers van het Kindcentrum Villa Vrolik in Hilversum dan is het antwoord verrassend. Janie Mooi, voormalig directeur van IKC Villa Vrolik, neemt je mee in een inspirerend verhaal over het in 2017 opgeleverde Kindcentrum met een totaalpakket aan Dalton-onderwijs én opvang.

Waar leer jij?
In een korte workshopronde worden deelnemers uit kinderopvang, primair- en voortgezet onderwijs onder leiding van Guido van de Weem uitgedaagd om na te denken over visie, activiteiten en plekken en deze te vertalen naar de ideale leer- en speelomgeving. Deelnemers worden aan de hand van typologieën en concrete voorbeelden uit de ‘Waar leer jij?’ reeks gestimuleerd om anders te kijken naar gebouwen en plekken.

Daar leren wij!
Ik heb ideeën, jij hebt ideeën, maar hoe komen we samen met die gedachten verder? Wij nemen je mee in de keuzes die zijn gemaakt in de realisatie van IKC Villa Vrolik en reflecteren op de inzichten die zijn opgedaan in de snelle workshopronde. Helpt de vingeroefening met de ‘Waar leer jij?’ reeks om te komen tot een andere mix aan speel- en leerplekken? Na deze workshop heeft u meer gevoel bij de diversiteit aan plekken, passend bij een leer- en ontwikkelbehoefte van kinderen. U krijgt een exemplaar van onze uitgaven mee naar huis om uw team verder te helpen en te inspireren.

Lees verder onder de foto’s

ICS-uitgaven ‘Waar leer jij?’
In deze uitgaven heeft ICSadviseurs de diverse plekken om te leren en spelen in kaart gebracht in relatie tot de activiteiten die je er kan doen. Van een auditorium voor grote groepen tot “klassieker”; het lokaal. Van een plek waar je je goed kan concentreren tot een WOW-kamer die inspireert en verrast. Alle plekken die ICSadviseurs in haar werk tegenkomt, zijn in beeld gebracht. Dit helpt scholen en kinderopvangorganisaties in het gesprek over de eigen moderne onderwijsomgeving die bij de doelgroep en activiteiten past.