Vloerenfabrikant Interface en interieurmerk Banne slaan handen ineen voor designroute GLUE Amsterdam

Van 16 tot 19 september vindt de tweede editie van designrouteGLUE Amsterdam plaats. Tijdens dit evenement, waar op verschillende locaties in Amsterdam design wordt tentoongesteld, presenteert Interface een deel van haar nieuwe vloerencollecties in Hotel Arena. Voor deze gelegenheid is Interface een unieke samenwerking aangegaan met interieurmerk Banne.

Bij zowel Banne als Interface is duurzaamheid een van de belangrijkste pijlers in het design. Deze gemeenschappelijke deler heeft geleid tot de bijzondere co-presentatie, waarbij een deel van de collecties van beide merken met elkaar verweven worden in een salon, waar bezoekers doorheen kunnen lopen. Daarnaast zullen beide merken in deze expositie kennisdelen over het achterliggend gedachtegoed en het ontwerpproces.

Interface presenteert een mix van haar eerste collecties met CO2-negatieve materialen, waaronder Embodied Beauty en Flash Line. Deze producten zijn gemaakt van een combinatie van de nieuwe CQuest™BioX-backing, speciale garens en tuftprocessen, en zijn ontworpen om tapijttegels te ontwikkelen die meer CO2 opslaan dan uitstoten. Hierdoor kan de CO2-voetafdruk van een ruimte verkleind worden. Verder toont Interface combinaties met nieuwe kleuren van de collectie Icebreaker (tapijttegels) en de verrassende collectie Iridescence (LVT). Alle producten van Interface zijn CO2-neutraal over hun gehele levenscyclus.

Programma

Waar: Hotel Arena, ’s Gravesandestraat 55 (aan het Oosterpark), Amsterdam
Wanneer: 16-19 september (16 en 17 september van 10.00 -18.00 uur, 18 en 19 september van 11.00- 17.00 uur)

Speciaal voor GLUE Amsterdam organiseren Banne X Interface twee design talks met gerenommeerde designers:

Donderdag 16 september 15.30 -17 uur: designer Simone Post
Zaterdag 18 september 15.30 -17 uur: designer Lex Pott

Kijk voor meer informatie over het programma op https://glue.amsterdam/