Uniek computermeubel voor digitale tentamenzaal

De TU Delft gaat mee met de tijd – zo ook de tentamenzalen. Eén van de zalen is omgebouwd tot een digitale tentamenruimte. Een zaal met 325 tafels die geschikt zijn voor zowel schriftelijke als digitale toetsen. Gispen ontwikkelde hiervoor een uniek, uitklapbaar computermeubel.

Een tender vormde de aftrap. Op basis van de wensen en eisen in de uitvraag ontwikkelden we in eigen huis een nieuw computermeubel dat in een handomdraai is om te bouwen voor schriftelijk of digitaal tentamineren. Op basis van ontwerp en prijsstelling kreeg Gispen de opdracht om het meubel verder uit te werken, te produceren én op tijd voor de eerstvolgende tentamenperiodes te leveren.

Vlot en veilig
Het meubel voldoet aan een aantal belangrijke voorwaarden. De tafel is binnen 30 seconden om te bouwen. De monitor is aan het meubel bevestigd. Daarnaast was een goede beveiliging van belang: toetsenbord en muis zitten in een ruimte onder het blad. De PC bevindt zich onder de tafel, beveiligd achter een plaat welke op slot kan. Het meubel is eenvoudig te reinigen en onderhouden.

Prachtcombinatie
Het traject verliep in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Een prachtcombinatie, want de TU bracht uiteraard ook de nodige technische expertise in. Samen werkten we het ontwerp uit tot een fraai en functioneel eindproduct.

Paul Uiterdijk, Proces Manager Huisvesting TU Delft: ‘De samenwerking met Gispen verliep voortreffelijk. Door ingeplande tentamenweken stond er veel druk op de realisering van de verbouwde tentamenzaal. Gispen wist de 325 computermeubels op tijd te leveren en exact in lijn te plaatsen.’

Gispen_TU_Delft_K5B9558-600st