Tijdelijk en modulair gebouw met permanente uitstraling en inrichting

In januari 2017 zaten BUKO en Spinoza Lyceum aan tafel, in mei lagen de betonplaten in de grond en in augustus kon Spinoza gebruikmaken van het tijdelijke en modulaire gebouw met een permanente uitstraling en inrichting. Het gebouw voldoet aan de frisse scholen klasse B.

De plannen moesten allemaal in een kort tijdsbestek uitgewerkt en gerealiseerd worden; in januari 2017 hebben de eerste gesprekken plaatsgevonden, in mei lagen de betonplaten in de grond, een paar dagen later stonden de eerste units er al en in augustus 2017 is het project opgeleverd. Het voordeel van dit gebouw is dat er met verschillende maatvoeringen gewerkt is, waardoor er in hoogte gevarieerd kon worden en de lokalen ook groter zijn dan de standaardmaat.

Frisse scholen klasse B
Vanuit efficiëntie en circulair werken is dit gebouw deels opgebouwd uit drie eerdere projecten, waarbij materialen zijn gesorteerd en hergebruikt. Daardoor konden we ruimte specifiek inrichten en zitten er bijvoorbeeld metalstucwanden in en hebben we naar een lookalike permanent niveau gewerkt. Kinderen zitten hier een aantal jaren en doen hier ook examen; dan wil je ze een goede leeromgeving bieden. Zo liggen er betonnen vloeren en is het een frisse scholen B-kwaliteit. Bijzonder is ook de gekleurde gevel met gekleurde rechthoeken in groentinten.