‘Structuur en rust zijn belangrijk voor onze leerlingen’

De Isselborgh in Doetinchem, een school voor speciaal basisonderwijs,  startte het schooljaar 2016-2017 in een gloednieuw gebouw, dat begin december feestelijk is geopend. 

Het nieuwe schoolgebouw van De Isselborgh, onderdeel van de Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (SOTOG),  is gesitueerd in een woonwijk in aanbouw, in een groene, natuurlijke omgeving. Om daar goed op aan te sluiten, is de school gebouwd in een landelijke stijl, waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen. Het pand oogt als een karakteristieke landbouwschuur, aldus schooldirecteur Jos Oude Maatman. Schoonmetselwerk, hout en staal bepalen het totaalbeeld.

Gemene deler in de programma’s van (ver) bouweisen van veel scholen: het schoolgebouw van de toekomst moet duurzaam, veilig, functioneel, eigentijds en exploitatievriendelijk zijn. Met de juiste voorzieningen en materialen is in iedere ruimte de ideale leeromgeving te creëren. De vloer- en wandbekleding zijn daarvoor de belangrijkste basis. Gerflor is dé specialist in bekleding van vloeren en wanden, met ruim 70 jaar ervaring en referenties van vele onderwijsinstellingen en sportaccommodaties. Al vele onderwijsinstellingen, van PO en VO tot universiteiten kozen voor Gerflor-producten.

Extra demping in vloeren
Ook in SO De Isselborgh is gekozen voor duurzame oplossingen. In diverse ruimten zijn Gerflor-vloeren geïnstalleerd. Jos Oude Maatman vertelt: “Onze leerlingen hebben meer dan gemiddeld behoefte aan rust en structuur. Bij de keuze van materialen houden we daar in alle opzichten rekening mee. Zo kozen we in de gymzaal en ook in de kleuterklassen voor een Gerflor-vloer met extra demping. Dit met oog op de intensiteit waarmee die ruimten worden gebruikt. In de kleuterklassen spelen daarnaast ook de aspecten hygiëne en onderhoud mee; bij die jonge leerlingen is tapijt geen handige keuze. In de bovenbouw kiezen we daar overigens juist wel bewust voor; in enkele andere ruimten kozen we voor tegelvloeren. Gerflor voldoet aan onze eisen en verwachtingen, zo wisten we al dankzij ervaringen die op andere SOTOG-onderwijslocaties worden opgedaan. Gerflor is een prettig product om in je school te hebben. Dus er was geen enkele reden om hier in onze nieuwbouw van af te wijken.”

Kostenbesparing
Jan Peter Bosman, eigenaar van Vivante Bosman en verantwoordelijk voor de installatie van de vloeren: “Belangrijk voordeel van Gerflor-vloeren – naast de geluiddempende eigenschappen – is dat er geen extra beschermingslaag hoeft te worden aangebracht. Dat levert veel voordelen op bij de installatie, maar vooral een eenvoudig, dagelijks onderhoud. Het levert op langere termijn een flinke kostenbesparing op.”

Voor iedere ruimte
Geert Nijland, adviseur bij Gerflor: “Met een totaalpakket, bestaande uit onder meer vloerbedekking, wandbescherming en sportvloeren biedt Gerflor altijd een oplossing op maat. Voor iedere ruimte: van aula, leslokalen, collegezalen, gangen en trappen tot praktijk- en labruimten en zelfs de natte ruimten en de gymzaal. Alles nauwkeurig op elkaar afgestemd. Wij noemen dat G-Power!”

Lees het volledige artikel in de online editie van Schooldomein.

Foto’s: Han Nooijen