Sportcampus Zuiderpark feestelijk geopend

Op 14 juni is de Sportcampus Zuiderpark feestelijk geopend. Een ambitieus project van de gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan waarin topsport, breedtesport en onderwijs en diverse hieraan gerelateerde voorzieningen zijn ondergebracht. Een bruisend sociaal centrum met sport als verbindende kracht.

Met de Sportcampus Zuiderpark geeft De Haagse Hogeschool invulling aan haar ambitie een toonaangevend Centrum Bewegen en Sport in Nederland te zijn met een nationale en internationale reputatie op het gebied van onderwijs, onderzoek & ontwikkeling en dienstverlening. Op de campus zullen 1.400 studenten van De Haagse Hogeschool en 200 studenten van ROC Mondriaan hun opleiding volgen. De gemeente Den Haag wil de stad met de Sportcampus een sportpodium bieden. Zij heeft hier onder meer een topsporthal, een turnhal, een breedtesporthal en een beachhal gerealiseerd. Bij de opening waren de beachvolleybal wedstrijden al aan de gang en vanaf 15 juni vinden hier zowel de World Tour Beachvolleybal als de World League Volleybal plaats.

Tekst loopt door onder de beelden

ICSadviseurs is intensief betrokken geweest in het project. Zij heeft het project namens De Haagse Hogeschool begeleid (onder andere bouwprojectmanagement, begeleiding van werkgroepen vanuit de academie tijdens de ontwerpfase en zij leverde de intern projectleider) en het Programma van Eisen opgesteld voor de delen van De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan. De architect van de campus is Faulkner Browns Architects uit Newcastle (Groot-Brittannië).

Bekijk hieronder een informatiefilm over Sportcampus Zuiderpark en een timelapse van de bouw.

Kijk voor meer informatie op de website van ICSadviseurs.