Schoolventilatie-units houden binnenklimaat gezond!

In grote steden is de buitenlucht niet overal even fris. Als die buitenlucht naar binnen komt door ramen en deuren, kan dat het binnenklimaat vervuilen. Basisschool Twiske uit Amsterdam besloot daarom het binnenklimaat gezond te houden met behulp van schoolventilatie-units van Ned Air.

In grote steden kan de buitenlucht behoorlijk vervuild zijn. Zo bevat lucht in de randstad maar liefst 100 miljoen stofdeeltjes per liter lucht, en dan zijn de uitlaatgassen van verkeer en fabrieken nog niet eens meegenomen. In veel scholen is de binnenlucht er niet veel beter aan toe. Als goede ventilatie ontbreekt, en men ventileert door ramen open te zetten, komt de vervuilde buitenlucht naar binnen. In combinatie met hoge CO2-gehaltes zorgt dat voor hoofdpijn en andere gezondheidsklachten bij veel leerlingen en leerkrachten, waardoor de prestaties dalen.

Basisschool Twiske
Basisschool Twiske uit Amsterdam besloot daar wat aan te doen. In het kader van het project Gezonde Scholen Amsterdam (GSA) ging de school met de gemeente en hun installatieadviseur Merosch om tafel zitten om het binnenklimaat te verbeteren. Uiteindelijk kwam de installateur Schulte & Lestraden B.V. bij Ned Air terecht, dat met haar schoolunit EduComfort 950 al honderden klaslokalen door heel Nederland van frisse lucht voorziet.

Ned Air EduComfort 950
Ned Air leverde daarop 22 EduComfort 950 schoolventilatie-units, die door het bedrijf zelf gemonitord worden door middel van EduConnect. Dat is een software waarmee Ned Air snel en makkelijk toezicht kan houden op het functioneren van de units. De units zijn inmiddels al enige tijd geïnstalleerd en hebben in een mum van tijd de CO2-waarde verbeterd van ruim 1700 ppm naar minder dan 950 ppm, conform het Programma van Eisen Frisse Scholen klasse B.