Schooldomein No 1: DURF!

Durf is het thema van Schooldomein 1 van jaargang 30. Daarbij denken we aan spannende toepassingen, interessante oplossingen, innovaties die zich moeten bewijzen, spannende aanbestedingen, denken vanuit exploitatie en duurzaamheid.

In de nieuwbouw van basisschool De Schrank, in het Midden-Limburgse Ospel, is veel aandacht besteed aan de akoestiek. De school was lange tijd gehuisvest in een gebouw uit de jaren ’50. Dit gebouw voldeed niet meer aan de huidige standaard en dus werd besloten tot vernieuwbouw.

Docente Wilma Willekens: “Ik had altijd mijn radio aan staan maar ik merk dat ik dat niet meer doe sinds ik hier zit. Als er een hoop commotie is, bijvoorbeeld in de centrale hal waar veel kinderen bij elkaar komen, is het geluid nog niet overheersend. Er hangt hier een hele fijne sfeer, dat is echt een luxe. Het mooiste compliment komt misschien wel van mijn dochter Noortje Willekens (25). Noortje heeft een gehoorbeperking en het eerste wat ze zei toen ze hier binnenkwam was: Mam, wat is de akoestiek hier fijn.”

Foto: Hugo de Jong