Presikhaaf Schoolmeubelen blinkt uit in sociaal ondernemen

Presikhaaf Schoolmeubelen in Arnhem behoort sinds kort officieel tot de koplopers in Nederland van bedrijven die uitblinken in sociaal ondernemen. De dochteronderneming van Koninklijke Ahrend BV presteert uitmuntend in het bieden van werkgelegenheid aan mensen uit het doelgroepenregister van de Participatiewet en heeft de hoogste trede van de PSO ladder bereikt.

“Maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen is verankerd in onze organisatie”, vertelt directeur Wim de Goei. “Die certificering op trede 3 maakt ons trots maar ook blij. Blij omdat we met dit keurmerk een uitstekende, onderscheidende marktpositie hebben verworven, die waarschijnlijk zal leiden tot uitbreiding van het aantal opdrachtgevers. Scholen willen hun opdrachten graag uit besteden aan sociale maatschappelijke bedrijven. Ze moeten immers ook voldoen aan de 5% norm van de Quotum wet en kunnen ervoor kiezen om die te laten invullen door een sociaal maatschappelijke onderneming als de onze.”

Drie jaar na de overname van de meubelafdeling van de noodlijdende voormalige werkvoorziening Presikhaaf Bedrijven door Koninklijke Ahrend, draait het schoolmeubelen bedrijf in Arnhem als nooit tevoren en breidt de werkgelegenheid uit.

Met de PSO ladder kunnen organisaties laten zien welke inspanningen zij leveren om iedereen een kans te geven in onze maatschappij. Het is een meetinstrument annex keurmerk van TNO dat is uitgegroeid tot landelijke norm voor Socialer Ondernemen. De toets voor het keurmerk is toepasbaar bij alle soorten organisaties in Nederland, van multinational tot buurtwinkel, van advocatenkantoor tot werkbedrijf. Presikhaaf Schoolmeubelen is de enige onderneming in de schoolmeubelen branche die het keurmerk PSO trede 3 mag voeren.

Meer informatie: www.schoolmeubelen.com.