Opening Cburg College Amsterdam

“Bij ons maak je vanaf het eerste jaar al kennis met verschillende beroepsrichtingen: Media, Vormgeving & ICT, Economie & Ondernemen en Dienstverlening & Producten,” begint de site van de nieuwe vmbo-school op het Zeeburgereiland. Op donderdag 5 april opende wethouder Simone Kukkenheim de nieuwe school, die te vinden is in de Sportheldenbuurt in het midden van Zeeburgereiland en herkenbaar aan de drie silo’s.

Het is een leeromgeving van ruim 4000 m² bvo voor 400 leerlingen en profileert zich met de kwaliteiten openheid, zelfstandigheid en gemeenschappelijkheid. ICSadviseurs was betrokken bij het concept, programma, ontwerp en realisatie van het Cburg College.

Samen met de schooldirectie en teamleden heeft ICS het Programma van Eisen ontwikkeld in interactieve sessies. Daarnaast is op basis van het Definitief Ontwerp middels een Engineer & Build-overeenkomst een aannemer gecontracteerd. Als projectmanager was ICS verantwoordelijk om binnen de tijd en het budget de beoogde kwaliteit te realiseren. Het is een gebouw waar iedereen trots op is! Een prachtige nieuwe VMBO voor Amsterdam!