Onderwijs als voortdurende beweging

Het gesprek vindt plaats in het fysieke hart van de digital society school van de Hogeschool van Amsterdam: Studio HvA; een gezellige ruimte vol met laptops en werkplekken, waar Gijs Gootjes als director MediaLAB Amsterdam en medeinitiatiefnemer van de Digital Society School Amsterdam de scepter zwaait.

Michael Kleine is binnen Cisco Nederland de Education track lead van het investeringsprogramma Digitale Versnelling Nederland. We praten over de snelle ontwikkelingen binnen de digitalisering en het onderwijs als een voortdurende beweging: “Als Cisco hebben we een investeringsprogramma om innovatie, in nauwe samenwerking met onderwijsinstellingen te stimuleren.”

Lees verder onder de foto

Gijs: “In 2012 werden we samen met de VU en de UvA door Cisco uitgenodigd, omdat er onvoldoende mensen werden opgeleid op het vlak van digital en ICT. Ik heb toen de handschoen opgepakt en een laagdrempelig programma design across cultures opgezet. Dat deed ik in samenwerking met Bangalore; één van de grote high tech cities in India. We gebruikten de templates en faciliteiten van Cisco om studenten wekelijks bij elkaar te zetten, ongeacht de afstand. Studenten vonden het mooi om in de rooms te zitten en een live experience te delen. TelePresence Exchange International biedt enorm veel mogelijkheden om global samen te werken. Het was leuk te merken hoe studenten wereldwijd samenwerken aan een vraagstuk dat deels cultureel wordt ingekleurd, zoals de veiligheid van vrouwen in de openbare omgeving. Ondanks de verschillen kwamen veel kenmerken toch overeen.”

Lees het volledige artikel hieronder