Nieuwe rubber vloer noraplan valua bij uitstek geschikt voor gezonde schoolgebouwen

Deze zomer is bij Hogeschool Windesheim in Zwolle door Boerhof Projectinrichters uit Heeten de nieuwe rubber vloer noraplan valua vakkundig gelegd. Een gezonde en onderhoudsarme vloer met een verrassende uitstraling, een van de redenen waarom Hogeschool Windesheim juist zo gecharmeerd is van rubber vloeren.

Op een gezonde vloer
Binnen schoolgebouwen staat het thema binnenklimaat steeds meer centraal.
De keuze van de vloerbedekking is bepalend bij de inrichting van onderwijsinstellingen. Vloerbedekkingen nemen een groot deel van het oppervlak van een ruimte in en bepalen op doorslaggevende wijze de sfeer, de kwaliteit van het binnenklimaat, het comfort en de rentabiliteit.

Nora rubber vloerbedekkingen zijn getest emissiearm en leveren een bijdrage tot een gezond, schoon binnenklimaat. Dit wordt bevestigd door onderscheidingen met de wereldwijd belangrijkste kwaliteitskeurmerken. Bijvoorbeeld door het Finse M1 ecolabel en Duitse “Der Blaue Engel” het eerste en oudste milieukeurmerk ter wereld.

Nora rubber vloerbedekkingen hebben geen coating nodig waardoor er geen extra onderhoudskosten gemaakt hoeven te worden om een nieuwe coating aan te brengen zoals bij de meeste andere elastische vloerbedekkingen, wat door het gebruik van agressieve chemicaliën milieubelastend is. Het dichte, gesloten rubberoppervlak is extreem robuust en slijtvast en kan erg gemakkelijk en milieuvriendelijk gereinigd worden. Producten van nora kunnen bovendien een positieve bijdrage leveren aan de certificering van een gebouw volgens LEED, DGNB, BREEAM en andere systemen.
Ook het Greenguard Environmental Institute heeft nora vloerbedekkingen gecertificeerd als geschikt voor een gezond binnenklimaat.

Wilt u ook het binnenklimaat in uw school verbeteren, wij denken graag met u mee.

Kijk voor meer informatie op www.nora.com.