Nieuwe huisvesting voor VMBO en MBO
STC Group

Het STC Campus Waalhaven is een schoolvoorbeeld van contextrijk leren. Het gebouw straalt een grote ambitie en trots uit en is krachtig en herkenbaar naar de Waalhaven. Het hoofdvolume steekt zeven meter uit over de dubbelhoge entree. Hierdoor presenteert de STC Group zich prominent en gedurfd aan de Waalhaven.

De STC Group is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen voor operationele en managementfuncties in de logistieke en transportketen en de procesindustrie. DP6 architectuurstudio heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwe huisvesting voor het VMBO en MBO van de STC Group, samen de STC Campus Waalhaven. Het VMBO gebouw is al gerealiseerd, de MBO nieuwbouw is dit jaar opgeleverd. De buitenruimten van de beide gebouwen lopen in elkaar over, verbonden door een brede trap. Hiermee is het geheel vormgegeven als één campus.

De cultuur van de STC Group kenmerkt zich door een fascinatie voor het vak, een sterke betrokkenheid met de leerlingen en een goede relatie met het bedrijfsleven en de praktijk. De studenten moeten trots kunnen zijn dat zij een opleiding volgen bij de STC Group. De nieuwbouw ‘ademt’ praktijk om de leerlingen te motiveren en stimuleren. Het is een uitdagende en inspirerende leeromgeving waar de leerlingen zich optimaal kunnen ontplooien. De voorzijde van het gebouw is transparant, waardoor er een etalagewerking ontstaat die de buitenwereld kennis laat maken met wat de STC Group te bieden heeft. Het gebouw is stoer en inspirerend door de verwijzingen naar scheepvaart en transport in de vorm van oefendekken, kranen en stalen relingen met netten. De staalconstructie, alle staalverbindingen, vakwerken en stabiliteitskruisen, zijn in het zicht.