Nieuwbouw Merletcollege aan de Maas

Het Merletcollege in Cuijk mag als één van de scholen van OMO nieuw bouwen. Deze brede scholengemeenschap van VMBO tot en met gymnasium krijgt een prachtige locatie aan de Maas.  ICSadviseurs heeft vanaf het Programma van Eisen het project begeleid, inclusief de selectie van de architect, de aanbesteding, de regie op het bouwproces en vervolgens de directievoering.

Het ontwerp van Ector Hoogstad Architecten is een resultante van een vrije locatie, een duurzaamheidsopgave met zo weinig mogelijk installaties en de visie op het onderwijs. Het bijzonder adaptieve gebouw bestaat uit de begane grond en twee verdiepingen die een transparante kop vormen naar de Maas. Het is een heldere en compacte structuur die energetisch goed presteert. Met een korte oost en westgevel en een lange noord en zuid gevel vanwege de daglichttoetreding. De meeste ruimten hebben het uitzicht op de dijk, het groen en de Maas. Bijzonder aan de installaties is het natuurlijk ventileren. Duurzaam zijn ook de sheddaken en de enorme isolatiewaarde van het gebouw. Het gebouw is aangesloten op het water in de Maas waardoor er extra koelte in de betonvloeren wordt geleverd en er een prettig binnenklimaat ontstaat.

Rector  Paul Metzemaekers: “Vaak zijn gebouwen neergekwakt zonder duidelijk doel. Deze locatie is met zorgvuldigheid gekozen vanuit de potentie voor het onderwijs. Vervolgens sluit het ontwerp als vanzelfsprekend aan op onze visie. Daarin zijn en worden we in alle fasen van het ontwerp- en bouwproces goed begeleid door ICSadviseurs. Het nieuwe gebouw wordt waarschijnlijk bij de start van het schooljaar 2017-2018 opgeleverd.”

Voor meer informatie mailt of belt u met Hans Voorberg: hans.voorberg@icsadviseurs.nl of +31 (0)6 2260 1675.