Ned Air Schoolventilatie: de ervaringen van een directeur

Scholen zien steeds meer in hoe belangrijk schoolventilatie is. Onderzoek laat zien dat een gezond binnenklimaat de productiviteit bevordert en de gezondheidsklachten vermindert. Maar hoe ervaren scholen zelf het toepassen van schoolventilatie? Wij vroegen schooldirecteur Monique Gentenaar naar haar ervaringen met de schoolventilatie-units van Ned Air.

Toen de Jan Woudsmaschool in Driemond een paar jaar geleden met een problematisch binnenklimaat kampte, besloot directeur Monique Gentenaar dat het tijd was om maatregelen te nemen. Samen met de scholenstichting besloot ze om te investeren in goede schoolventilatie.

Via de installateur kwam Ned Air in beeld, en na de zomervakantie was elk klaslokaal voorzien van een eigen Ned Air schoolventilatie-unit. De leerlingen en leerkrachten merkten direct het verschil. “Aan het eind van de dag hadden de leraren ineens niet meer dat zware gevoel in hun hoofd”, aldus mevrouw Gentenaar.

De units zelf waren onzichtbaar boven het verlaagde plafond geplaatst, en waren onhoorbaar. “Geluidshinder is er zeker niet”, aldus mevrouw Gentenaar. “Er is geen tocht meer en de temperatuur blijft op peil.” Op de vraag of ze de Ned Air schoolventilatie-units zou aanbevelen bij andere scholen, antwoordt de directeur bevestigend, en voegt daaraan toe: “We draaien er nu twee jaar mee en het bevalt nog steeds uitstekend!”

Wilt u meer informatie over de schoolventilatie-units van Ned Air? Kijk dan op www.nedair.nl/schoolventilatie.