Licht en transparantie vormen basis voor Hubertus Berkhoff

Met ingang van schooljaar 2015-2016 hebben De Berkhoff en de Hubertus Vakschool hun krachten gebundeld in een nieuw schoolgebouw waar ruim 530 leerlingen aan de slag kunnen met Horeca, Toerisme, Brood & Banket. Inmiddels draait de school bijna een jaar en is het tijd voor een evaluatiemoment.

Lid directie Sweder Bosch is zichtbaar trots: “De Hubertus & Berkhoff is de nieuwste mbo-school (basis- en kaderberoepsgericht en TTO) op de Zuidas in Amsterdam. We beschikken over vier bakkerijen, keukens, twee lesrestaurants en een Grand Café waar de leerlingen kunnen oefenen in de praktijk. De restaurants en het Grand Café zijn toegankelijk voor gasten van buiten de school en zitten twee maanden van te voren al vol. De buurtfunctie loopt als een tierelier en het gebouw fungeert echt als een community center. Je moet wel weten dat we hier zitten, dus soms gaan we met onze bakkerskar door de buurt om te flyeren en dan gaat de mond tot mondreclame heel snel.

Publieksfuncties in de plint
We zitten redelijk ingeklemd op een binnenstedelijke locatie met om ons heen hoge gebouwen en een parkeergarage. Hiernaast is een appartementencomplex met jonge professionals geopend en die mensen lunchen en dineren hier ook. En ze worden bediend door onze leerlingen, onder begeleiding van een docent, met verse producten en goede koffie van Segafredo. Onze bakkerijen zijn van half negen tot kwart over vier bezet met telkens twintig kinderen per klas. Alles wat ze de hele dag maken wordt dezelfde dag nog verkocht. Licht en zicht zijn belangrijk en daarnaast is zien ook kopen. Ons product is eten en drinken, dus hebben we de publieksfuncties in de plint gelegd. Het grand café, de bakkerswinkel en de restaurants liggen uitnodigend langs de gevel en verleiden passanten binnen te komen voor een kop koffie met een vers gebakje of een warme lunch. We willen ook het ambacht tonen en onze vakmensen zien stralen. Er zijn geen drempels en de deur staat altijd open. De school is op 1 augustus een jaar geopend en los van wat kinderziekten, zoals een aanpassing in de akoestiek, bevalt het gebouw heel goed.”

Lees het volledige artikel in de online editie van Schooldomein.