Leerlingen en docenten centraal in nieuwbouw VMBO Hengelo

Op 13 november 2017 is de nieuwbouw voor het VMBO Hengelo opgeleverd. Zowel de leerlingen van OSG Hengelo en de Carmel Scholengroep Hengelo maken gebruik van deze prachtige nieuwe school voor beroepsonderwijs; een unieke combinatie! Bij het ontwerp hebben de leerlingen en docenten centraal gestaan en dat is uit alles te merken in dit bijzondere gebouw.

De architect DJGA te Rotterdam heeft een licht, fris en industrieel en state of the art gebouw gemaakt, waar leerlingen al doende praktijkervaring opdoen. Het bijzondere industriële karakter verwijst naar de ambachtelijke industrie die Hengelo rijk was en nog steeds is en waar VMBO leerlingen ook voor worden opgeleid. Dat heeft geleid tot een stoer en stevig gebouw , dat tegelijkertijd gekenmerkt wordt door zijn zachte en ronde vormen.

Lees verder onder de foto’s

De voorbereiding heeft relatief lang geduurd, waarbij er verschillende haalbaarheidsonderzoeken zijn uitgevoerd; de realisatie door de aannemer Stegge ging ronduit flitsend en vooral in een hele goede sfeer. De aannemer gaf aan dat de uiteindelijke kwaliteit van dit bijzonder duurzame gebouw mede te danken is aan het goede teamwork. Dit soort samenwerkingen zijn een voorbeeld voor de bouwwereld, waarbij ICSadviseurs optrad als ruimteregisseur, de gebruiker steeds centraal stelde en altijd op de beste kwaliteit voor een goede prijs heeft gestuurd. Kenmerken daarvan zijn de klant maximaal ontzorgen, maar ook beter te maken door hem altijd te betrekken bij beslissingen die voor de kwaliteit van het onderwijs relevant zijn.

Lees verder onder de afbeelding

Het resultaat mag gezien en gebruikt worden; alle betrokkenen zijn er trots op. De vertegenwoordigers van de beide besturen Henri Hammink en Charles Dams zetten met plezier hun handtekening onder het proces verbaal van oplevering; de aannemer trakteerde op taart. Kortom: een feestelijke mijlpaal voor het nieuwe VMBO in Hengelo en de Twentse regio.

ICSadviseurs maakte het PvE, heeft de haalbaarheidsstudies uitgevoerd, voerde Ruimteregie (R)/ projectmanagement, directievoering en toezicht.