Kleurrijke samenwerking tussen De Leukste Inrichters, architect en de school

Inrichting renovatie en nieuwbouw Alfrink College Zoetermeer

Fris! Moest het worden. Het hele gebouw kreeg een nieuwe jas, er werd een deel aangebouwd en het interieur kreeg een metamorfose. De samenwerking daarin met de architect en de school leidde tot een prachtig resultaat.

Onlangs is het gerenoveerde en uitgebreide Alfrink College officieel in gebruik genomen. Er is veel meer ruimte en licht gecreëerd. En daarmee ook meer plek voor de leerlingen. Iedere afdeling heeft nu een eigen studieplein, er zijn algemene studieplekken bijgekomen en de pauzeruimte is vergroot.

Lees verder onder de foto’s

De grote wens van de leerlingen was meer kleur in de school. De door de architect Ralph Goutier ontworpen rustige basis maakte het mogelijk om met het meubilair en aankleding lekker te knallen. Het inrichtingsontwerp zet de lijn van de eerder ingerichte personeelskamer voort in de rest van de school. Om het nog frisser en kleurrijker te maken voor de leerlingen zijn er enkele tinten aan toegevoegd. Deze komen allemaal samen in de twee visuals, in de centrale hal en de aula.

Meubilair in de juiste kleuren werd gevonden of gemaakt bij verschillende fabrikanten. Er was veel aandacht voor functionaliteit en sfeer. Tijdens het hele proces was het overleg met de school erg belangrijk. We kunnen terugkijken op een goede samenwerking met een prachtig resultaat. Licht, ruimte, rust én heel veel kleur. Leuk!

Wil je meer kleurrijke inspiratie voor je inrichting? Download dan op mijn website De 5 elementen voor De Leukste Inrichting.