Kindcentrum Buitenrijck in Rijswijk opent de deuren

Voor de kerstvakantie is de nieuwbouw van Kindcentrum BuitenRijck opgeleverd. Namens de gemeente Rijswijk opende wethouder Nicole Dierdorp feestelijk de deuren van de nieuwbouwlocatie in RijswijkBuiten.

Lees verder onder de afbeelding

In het nieuwe Kindcentrum zijn 180 leerlingen gestart. De opvang van de kinderen van 0 tot 4 jaar verhuist later naar de nieuwe locatie. Het Kindcentrum is niet alleen een basisschool, maar ook kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar (dagopvang en buitenschoolse opvang). Daarnaast biedt de nieuwe locatie ruimte voor een sportzaal (die ook voor derden bruikbaar is) en voor een welzijnsruimte. Bijna iedere functie heeft hiervoor een eigen plek gekregen met elk een eigen entree en herkenbaarheid.

Lees verder onder de foto

Naast een gezond binnenklimaat zijn tal van maatregelen getroffen voor het creëren van een energiezuinig en milieuvriendelijk gebouw. Zo is op het dak van het gebouw 230 m² aan zonnepanelen geplaatst om te voorzien in het overgrote deel van de eigen energievraag. Ook is aandacht besteed aan de duurzaamheid in relatie tot het onderhoud en de exploitatie van het onderwijsgebouw over een lange periode. Hiermee sluit het nieuwe Kindcentrum aan op de duurzame ambities van de ontwikkeling van RijswijkBuiten.