Investeringsprogramma Digitale Versnelling Nederland gelanceerd

Het investeringsprogramma van Cisco, Digitale Versnelling Nederland (DVN) is officieel gelanceerd. Het programma is gericht op het digitaliseren van de economie met nauwe samenwerking met de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven, de gezondheidzorg en het onderwijs. De looptijd van het programma is drie jaar.

Cisco heeft onlangs een investeringsprogramma gelanceerd, genaamd Digitale Versnelling Nederland (DVN), dat tot doel heeft de digitalisering van de Nederlandse economie en maatschappij te stimuleren. Cisco gaat via het DVN-programma nauw samenwerken met de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs. Door het versnellen van de nationale digitale agenda kan het bruto binnenlands product groeien en kunnen er nieuwe banen worden gecreëerd. Ook kunnen innovatiemogelijkheden en opleidingen aan zowel publieke als private sectoren worden geboden. De looptijd van het programma is drie jaar.

Het DVN-programma maakt deel uit van Cisco’s wereldwijde ‘Country Digitization Acceleration’-initiatief dat is opgezet om specifieke landen te helpen bij het digitaliseren van hun economie. In Nederland kent het programma een aantal speerpunten die ook onderdeel zijn van de Digitale Agenda. Hiertoe behoren investeringen in digitale vaardigheden en onderwijs, digitalisering van de transport- en nutsinfrastructuren, gezondheidszorg, educatie, cybersecurity en ondersteuning van ondernemerschap en businessinnovatie in Nederland, met een specifieke focus op startups.