Ingezonden bericht:
“Een positief tegengeluid over het werken in het basisonderwijs”

Op de Facebookpagina van Schooldomein delen we veel nieuwsberichten — uit tal van verschillende media — over het onderwijs. Vooral de laatste maanden is er veel nieuws, vaak kritisch, over de situatie in het basisonderwijs. Te hoge werkdruk, te lage salarissen, te grote klassen, problemen met passend onderwijs … Lidwien Kok, directeur van Sterrenschool Zevenaar, vond dat het tijd werd voor een ander geluid.

Geachte collega’s,

Ik zou graag eens een positief tegengeluid willen laten horen over het werken in het basisonderwijs. Er gaat geen dag voorbij zonder negatieve geluiden over passend onderwijs en werkdruk. Ik erken het harde werken maar al deze negativiteit kost nog meer energie.

Mijn school werkt op een andere manier waarbij er bewust keuzes worden gemaakt, samen gekeken wordt hoe we werkplezier kunnen vasthouden, uitbreiden en vergroten, hoe we omgaan met passend onderwijs en onze volle agenda’s. Hierin staat één mening centraal: we hebben het mooiste vak dat er is.

Graag wil ik met mijn team een positief tegengeluid laten horen. Dat geeft inspiratie en hoop!

Collegiale groet,
Lidwien Kok
Directeur Sterrenschool Zevenaar

 

De Sterrenschool in Zevenaar was één van de vier genomineerden in de categrorie primair onderwijs van de Scholenbouwprijs 2013. De foto boven dit bericht, gemaakt door Thea Van den Heuvel,  komt uit het Scholenbouwprijsboek 2013.