Goede schoolvloer beïnvloedt gezondheid, comfort, welzijn en zelfs effectiviteit

Een goede vloer ondersteunt de akoestiek, de luchtkwaliteit en het licht in de school. Maar ook de look & feel van een vloer blijken een grote invloed te hebben op de gezondheid, het comfort, het welzijn en zelfs de effectiviteit van de gebruikers zoals leerlingen, medewerkers en bezoekers.

Er wordt steeds meer bekend over de invloed van de ruimte op de gezondheid van mensen. Daarom vindt Forbo Flooring het belangrijk om niet alleen aan het milieu te denken, maar ook aan de gezondheid, het welzijn en comfort van mensen die op haar vloeren leren, werken en leven. Met de ‘Committed to the health of one’ campagne legt het bedrijf vooral de aandacht legt op de gezondheid van de gebruikers. Onder andere met de nieuwe Tessera collectie die bestaat uit maar liefst 300 ontwerpen.

Neem de akoestiek. Een ongunstige akoestiek kan leiden tot ziekteverzuim, het aanmaken van stresshormonen, verminderde werktevredenheid en onderlinge irritaties. Zachte vloerbedekkingen zoals Tessera zijn in staat om de weerkaatsing van het geluid te dempen.

Slechte lucht is met het oog nauwelijks waarneembaar, maar heeft een grote invloed op de productiviteit en kan luchtwegaandoeningen en andere ziekten veroorzaken. Tessera voldoet aan de strengste internationale emissierechten en vangt (in meer of mindere mate) fijnstof.

Goede verlichting is belangrijk, maar ook daglicht en bijvoorbeeld het uitzicht op de natuur spelen een belangrijke rol in de beleving van een ruimte. Van alle Tessera vloeren zijn de lichtreflectiewaarden bekend met uitschieters tot maar liefst 34 volgens de Britse BS8493 standaard. En dat spaart dus ook nog eens energie omdat de lampen niet aan hoeven.

Klik hier voor veel meer informatie, inspiratie en beelden.